Fluturimi ndryshon perceptimin tonë për shijet e ushqimit për shkak të faktorëve të ndryshëm:
1. Temperaturat e ftohta në aeroplanë e zbehin aftësinë tonë për të shijuar shijet në mënyrë efektive.
2. Kabinat nën presion ulin nivelet e oksigjenit në gjak, duke reduktuar ndjeshmërinë e receptorëve të nuhatjes, gjë që ndikon në shijen dhe erën.
3. Ajri i thatë në kabinë than pasazhet e hundës, duke zvogëluar ndjeshmërinë e erës dhe shijes.
4. Zhurma e sfondit, siç janë motorët e aeroplanit, mund të zbeh gjithashtu perceptimin e shijes.
Hulumtimet tregojnë se në lartësi të mëdha, kripa perceptohet të jetë 20-30% më pak intensive, ndërsa sheqeri është 15-20% më pak intensive. Aromat e frutave dhe acidet janë më të qëndrueshme. Përafërsisht 70% e shqisës sonë të shijes vlerësohet të jetë e humbur në ajër, sipas disa ekspertëve.